Reconstruction of the ground floor of a family house

Home disposition

Logical layout of the space on the ground floor: in the middle is the dining room, a smaller corner with a window to the street filled with a kitchen unit and the part with the entrance to the garden clearly belongs to the living room. The passages between the rooms were increased, due to the functionality, the supporting beams had to be preserved, which are lowered in comparison to the ceilings and form a kind of frame between the individual zones.

Combination of white lacquer and maple wood

For the effect, they were highlighted with paneling made of the same wood decor as the furniture. Natural maple is combined with matt white foil and bleached oak on the vinyl floor. The white painting is refreshed with a soft shade of concrete trowel. All cabinets are without handles, mostly with a tip-on opening system.
The interior impresses with its cleanliness and airiness.

Have a look at similar projects!

Latest projects

Design proposal for the reconstruction of a 2 + 1 panel apartment in Brno
The design of a 2 + 1 panel apartment in Brno is carried in light tones with kerosene blue accents.
Houses and apartments design
Interior design of a wine cellar with recreational housing
It is a classic space of a terraced wine cellar, which carries an above-ground living area.
Houses and apartments design
Design of a men's bedroom lined with wood with a wardrobe
At first glance, the principle of symmetry prevails in this men's bedroom. It consists mainly of two side libraries, which are located on each side of the bed.
Bedroom design
Design of a residential, intelligently controlled interior of an apartment in Brno
The apartment, which looks very spacious and modern at first glance, also has a lot of goodies. This is an intelligently controlled interior of an apartment in Brno, which saves a lot of time and makes life easier for many people.
Houses and apartments design
Design and reconstruction of the interior of a cafe in Slaný near Prague
The design of the café after the reconstruction, which is situated in the area of ​​the historic Renaissance building, refers to the rectory and the church in the immediate vicinity, mainly by the symbolism that appears in it.
Restaurants interior design